GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

MOTIVASJON

MARATON

Moro med maraton

Liker du egentlig å løpe, men sliter med motivasjonen? Du aner ikke hvor mange morsomme løp du finner verden over! Vi har samlet ti av dem.

Rock ’n’ Roll Marathon Series

For en idé! Det perfekte maraton for musikkelskeren: Løp forbi band som spiller live langs løypa og kom i mål til en avslutningsfestival med store musikknavn.

Rock ’n’ Roll Marathon Series

Hvor: En rekke store byer i USA samt Montréal, Vancouver, Liverpool, Dublin, Madrid, Lisboa, Mexico.

NÅR: Gjennom hele året.

Les mer: runrocknroll.com

 

Disney-maraton

Det skal i hvert fall ikke stå på humøret! Disney arrangerer en rekke løp både i California og i Florida. Du har det klassiske Disney Marathon som holdes i Florida, der du løper gjennom parkene og områdene rundt og blir underholdt på veien av band, akrobater og komikere – og selvsagt Disney-figurene. Du kan også delta i temaløp, blant annet finnes det to damevarianter – Tinker Bell, altså da med Peter Pan-tema, eller Disney-prinsesser. Star Wars-fans har mulighet for å løpe med Chewbacca og co., eller er du mer på superhelt-kjøret kan du velge mellom Avengers Superhero Half Maraton, Doctor Strange 10 km eller Captain America 5 km.

Disney-maraton

Hvor: Florida og California, USA.

NÅR:  Ulike tider på året.

Les mer: rundisney.com

 

ET Full Moon Marathon

Hvis du ønsker en helt spesiell nattlig opplevelse. Løp langs det myteomspunne Area 51, et område der det er blitt rapportert enormt med UFO-observasjoner – så mange at veien offisielt har fått endret navnet fra Highway 373 til Extraterrestrial Highway. Man starter ved midnatt og løper under fullmåne og stjerneskudd (og forhåpentligvis en UFO eller to) gjennom fantastisk ørkenlandskap.

ET Full Moon Marathon

Hvor: Nevada, USA

NÅR: August.

Les mer: calicoracing.com

 

Marathon Du Médoc

Her er egentlig den største utfordringen å komme seg i mål sånn nogen lunde presentabel. Du løper nemlig langs de berømte vingårdene, og drikkestasjonene serverer selvsagt vin! I tillegg serveres det andre delikatesser som ost og paté, så dette er mer en kulinarisk opplevelse enn en beinhard styrkeøvelse. Du løper gjennom flott landskap og passerer blant annet 59 mektige herskapshus. Kostymer er visstnok en del av pakken, og det er forskjellig tema hvert år.

Marathon Du Médoc

Hvor: Bordeaux, Frankrike.

NÅR: September.

Les mer: marathondumedoc.com

 

The Great Wall Marathon

Ja, tro det eller ei – du løper på den kinesiske mur! Det regnes for å være den tredje hardeste maraton i verden, blant annet på grunn av de 5164 trappetrinnene. Størsteparten av løpet foregår dog ikke på muren, men i landsbyene rundt. Omkring 2500 mennesker deltar i løpet, hvorav det er cirka 1000 som løper helmaraton.

The Great Wall Marathon

Hvor: Beijing, Kina

NÅR: Mai.

Les mer: great-wall-marathon.com

 

Kilimanjaro Marathon

Du skal ikke opp på Kilimanjaro, men det er likevel nok av motbakker, så dette er et løp for viderekomne. Du løper gjennom fantastisk landskap og spennende afrikanske landsbyer, med Kilimanjaro som majestetisk bakteppe.

Kilimanjaro Marathon

Hvor: Mkomazi nasjonalpark, Tanzania

Når: Februar.

Les mer: kilimanjaromarathon.com

 

Tokyo Marathon

Dette skal være et av de enklere løpene, og en fantastisk måte å se en spennende by på. Du er dog ikke alene: 36 000 løpere passerer svimlende 1,7 millioner tilskuere, så det skal ikke stå på stemningen!

Tokyo Marathon

Hvor: Tokyo, Japan

NÅR: Februar.

Les mer: marathon.tokyo/en

 

Sparkasse Marathon

Et fint løp for nybegynnere og en spesiell opplevelse, da du løper gjennom tre land! Det hele starter i Tyskland, går gjennom Østerrike, via Sveits og tilbake til Østerrike. Hvis du drar tilbake til Tyskland etterpå, kan du i tillegg feire prestasjonen med oktoberfest!

Sparkasse Marathon

Hvor: Lindau, Tyskland

NÅR: Oktober.

Les mer: sparkasse-3-laender-marathon.at

 

The Big Five Marathon

Drømmer du om å dra på safari? Hva med å løpe en! Her går nemlig turen gjennom eventyrlig afrikansk savanne sammen med de fem store: elefanten, neshorn, bøffelen, løven og leoparden. Dette er dog ikke et løp for nybegynnere; det er støvete og varmt, og har noen skikkelig tøffe bakker. Men for en opplevelse!

The Big Five Marathon

Hvor: Sør-Afrika

NÅR: Juni.

Les mer: big-five-marathon.com

 

Tenzing-Hillary Everest Marathon

OK, dette er for helt spesielt interesserte, men desto mer utrolig. Løpet starter fra Everest Base Camp, 5364 moh., og det er den eneste gangen man får overnatte der hvis man ikke er del av en ekspedisjon som skal til toppen. Løpet går stort sett nedover, men har to bratte partier som kan være dekket av snø og is, så høydetrening og erfaring med røft terreng og bratte bakker er et must. Og aller først må du ta den 14 dager lange, men svært så innholdsrike turen til start. Det er da vel verdt det, for å kunne si at du har løpt Mount Everest?

Tenzing-Hillary Everest Marathon

Hvor: Kathmandu, Nepal

Når: Mai.

Les mer: everestmarathon.com

 

PS. Alle disse finnes i forskjellige varianter, som hel- og halvmaraton, 10 km, 5 km, noen har også barneløp.

 

Les også: gjør trening til en vane

Les også: finn tid til trening

Les også: finn løperen i deg

Les også: verdens vakreste utfordring

Les også: vinnerskallen

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!