GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

UTSTYR

SYKKEL

Ny sykkel – dette må du se etter

Sykkelsesongen er i gang, og tar du grep nå kan du gjøre et sykkelkupp! Dette skal du se etter når du er på sykkeljakt.

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

 Heidi Rosasen SandstøSpesialist innen idrettsfysioterapi, skadeforebyggende tiltak og behandling av idrettsskader.Begynte med terrengsykkel i 2008, og har NM-tittel og kongepokal fra 2012, er tre ganger vinner av Grenserittet (2010, 2011, 2012) og har flere NM-medaljer og topp 5-plasseringer i Birkebeinerrittet og Cyclevasan.Tidligere turner, svømmer og roer.www.atletfysio.no Våren er her og det betyr at det er på tide å finne frem sykkelen! NM-vinner i terrengsykling og fysioterapeut Heidi Rosasen Sandstø gir deg sine beste tips for hva du skal tenke på når du skal kjøpe ny sykkel.

– Før du går til innkjøp av sykkel, er det lurt å spørre seg selv hva man vil med den. Det sier mye om hvilket prisnivå du bør legge deg på. Skal du være en som mosjonerer fordi du synes det er gøy å sykle og komme i form? Er det konkurranse du ønsker å være med på? Vil du reise på opplevelsesturer på sykkelryggen?

– Mange aktive rittsyklister legger ut syklene sine for salg på finn.no i februar/mars. Her kan man gjøre et virkelig kupp på toppsykler som kun er brukt i ett–to år. Prisen kan virke noe høy for nybegynnere, men når original salgspris ligger på 50–70 000 og den selges for 20–35 000 kroner får man mye sykkel for pengene.

– En mosjonist kan likevel få en god sykkel på XXL eller en lokal sykkelbutikk. På den lokale sykkelbutikken kan du ofte også få litt mer personlig kontakt med de som jobber der, og de har som regel god peiling på sykkel og kan gi deg gode tips – de er gjerne litt ekstra lidenskapelige på området.

– Man kan få en billig sykkel til 1500 kroner og den kommer man seg rundt på, men for at det skal være gøy å sykle bør den ha visse typer utstyr og komfort. Du får en god sykkel til 5000–7000 kroner, men for de som vil sykle ritt eller er litt mer ambisiøse, anbefaler jeg å gå opp til rundt 10 000 kroner.

 

Ha en idé om prisklasse og ambisjonsnivå

– Du bør ha en formening om cirka hva du ser for deg å betale før du går inn i butikken. Si summen til betjeningen før de setter i gang – hvis du også har klare mål med syklingen vil betjeningen kunne veilede deg. Pengene flyr fort i en sykkelbutikk, så det er greit å ha bestemt seg på forhånd. Jeg anbefaler også å ta en tur innom både spesialbutikk og de større sportsbutikkene. Da får man en idé om kompetansenivå på selger og man kan sammenligne pris. En selger som har bakgrunn som syklist eller er mer enn snittet interessert i sykkel, vil mest sannsynlig kunne veilede deg til riktig sykkel i forhold til ditt ambisjonsnivå.

 

Vekt

Vekten på sykkelen er viktig. Jo lettere sykkel, jo dyrere blir de. Det er snakk om karbon eller aluminium. Karbon er en dyrere sykkel, da er du oppe i kr 10 000–15 000. Men du kan absolutt få en grei aluminiumssykkel også. Spesialutstyr er i første omgang viktigere enn vekten. Du behøver ikke gå for karbonramme med en gang. Så lenge sykkelen har riktige bremser, demper og gir, når du langt med en aluminiumssykkel. Men forsøk å styre unna de tyngste – med en lettere sykkel blir det morsommere. En aluminiumsykkel til 5000–7000 kroner ligger på rundt 14 kg. De letteste terrengsyklene med de letteste komponentene ligger helt nede i åtte 8 kg, mens landeveissyklene kan være rett under 6,8 kg.

 

Skivebremser

– Hydrauliske bremser er et must.  Hydrauliske bremser har best bremse-effekt i forhold til mekaniske med vaier. Man får mye mer effektiv bremsing og det er en stor fordel i forhold til reparasjon ved punktering, da det er mye lettere å få av og på hjulet.

 

Test sykkelen

– Man må sitte godt på en sykkel for å kunne yte best mulig. Hvis man sammenligner sykkel med bil, er det fryktelig ubehagelig å sitte for nærme/for langt unna pedalene, for rett i ryggen, osv. Best mulig synergi mellom rytter og sykkel er å foretrekke. Jeg vil anbefale alle å få en sykkeltilpasning, sånn at sykkelen er skreddersydd for deg. De fleste spesialforetninger har kompetanse til å foreta en enkel sykkeltilpasning. Man kan spare en del kroner på å få tilpasset sykkelen før man i det hele tatt kjøper den. Hvis man skal bruke sykkelen mye eller i ritt og vil være sikker på at man sitter skikkelig kan man gå til en spesialist. Spesialisten bør ha kurs og videreutdanning i biomekanikk, grunnleggende anatomiske kunnskaper og kunnskap om ulike sykler. Kjennskap til lovene og reglene til sykkelforbundet ved sykkeloppsett i konkurranse kan også være greit å kunne.

 

Sykkelsetet

– Sykkelsetet er noe man bør se nøye på – det er veldig individuelt hva man sitter godt på, da alle har ulik bredde på bekkenbena. Damer har for eksempel et bredere bekken enn gutta, så de bør ha et bredere sete. Stabilitet i bekkenet ved hjelp av riktig sete vil resultere i jevn wattoverføring til pedalene.

 

Les om tilbehøret og utstyret du bør investere i før sykkelsesongen her!

 

Les også: Få din perfekte sykkel  Les også: Riktig utstyr til sykkelsesongen  Les også: Nybegynnerfeil sykling  Les også: Rett restitusjon etter sykkeltrening  Les også: Trå til i vinter Les også: Få riktig sykkelteknikk

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!