GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

LØPING

Typiske feil på tredemølla

Når dagene blir korte og kalde er løping på tredemølle et godt alternativ til uteløping. Men enten du er nybegynner eller er vant til tredemølle er det noen feil du skal se opp for.

1. Null prosent stigning

Synes du det er lett å løpe på mølle, du løper lenger og fortere enn ute? Sjansene er store for at du løper på for lav eller ingen stigning. Siden beltet hjelper til i frasparket, må du minimum opp på 1 prosent stigning for at det skal tilsvare løping på flatmark. For å få progresjon og være rustet til å løpe i terreng, bør du variere stigningsgraden gjennom økten, og aldri løpe med mindre enn en prosent stigning.

 

2. Holde i rekkverket

Hvis du er nybegynner på tredemølle er det lett å legge til seg uvanen å holde i rekkverket. Dette bør du venne deg av med så raskt som mulig. For det første får du en lut og unaturlig løpestil, som i verste fall kan sørge for skader og plager i nakke, rygg og skuldre, i tillegg gjør det treningen mindre effektiv.

 

3. For korte skritt

En annen uvane det er lett å tilegne seg på tredemølla er å stå for langt frem, gjerne helt ”oppi” fronten. Dette kan skyldes nervøsitet for å falle av båndet, eller ønsket om å følge med på instrumentene foran. Det gjør at steget ditt blir for kort og ødelegger teknikken din. I verste fall kan denne unaturlige løpestilen føre til skader. Med andre ord er det bare å trekke seg bakover på båndet!

 

4. Lene overkroppen for mye fram

Denne stillingen gjør at du får knekk i hofta. Tyngdepunktet kommer for langt fram, mens beina kommer for langt tilbake. Dette gir deg et ineffektivt steg og du får følelsen av å henge bakpå.

 

5. For lavt kneløft og for korte skritt

Her er det også typisk å få en sittende løpestil hvor du ikke strekker ut ordentlig i hofta, men i stedet hviler litt på hvert steg. Dette er en typisk feil for løpere som mangler styrke og spenst og derfor ikke orker å løpe med riktig og effektiv teknikk. For å bedre dette bør du legge inn styrketrening i treningsprogrammet ditt og være bevisst på at du løfter knærne ordentlig når du løper. Synes du det er slitsomt i starten kan du heller gå litt ned på lengden av økten. Det er bedre å løpe kortere riktig, enn å venne seg til feil og ineffektiv teknikk.

 

Les også: Bedre med riktig teknikk

Les også: få maks ut av løpeturen

Les også: effektiv trening på tredemølle

Les også: SLIK FINNER DU TRENINGSGLEDEN

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!